Kako naći najjeftinije avio karte lowcost kompanija?

Kako naći najjeftinije avio karte lowcost kompanija?

Ukoliko ste nekada tražili avio karte po internetu onda ste se verovatno susreli sa brojnim pretraživačima koji za vas nalaze najpovoljnije letove za izabranu destinaciju i datum. Ali ono što ste sigurno primetili jeste da većina tih pretraživača prikazuje samo letove “regularnih” avio kompanija. Na tim pretraživačima se sigurno nisu našli letovi Wizz Air-a ili Ryanair-a. Ako ste se u tom trenutku zapitali, kao što ja jesam više puta, da li postoji pretraživač koji pregleda letove lowcost kompanija onda će vas obradovati da čujete da takav pretraživač zaista postoji.

Pretraživač na sajtu AZair (www.azair.eu) za vas pretražuje letove 104 lowcost avio kompanija koje lete na 1087 aerodroma u 145 država širom Evrope i Azije. Kako pretraga funkcioniše? Vrlo jednostavno. U pretraživač prvo unesete mesto polaska i mesto dolaska. Ono što bih napomenula jeste da će on automatski tražiti i varijante za aerodrome koji su reltaivno blizu onog koji ste uneli, ali takođe i vi možete da unesete više aerodroma po vašoj želji. Stvar koja je meni bila jako interesantna jeste mogućnost da kao destinaciju unesete na primer Grčka ostrva ili Jonska ostrva i on vam pretražuje najjeftinije letove za više destinacija u okviru te grupe.

Zavisno od toga da li su vam datumi fiksni ili fleksibilni birate vaše datume polaska i povratka. Ukoliko imate fleksibilnost po pitanju datuma onda unosite najraniji datum polaska i najkasniji datum povratka, kao i minimalni i maksimalni broj dana koliko biste želeli da ostanete na željenoj destinaciji. Takođe unostite broj putnika, kao i da li želite da vam let bude direktan ili može da ima određeni broj presedanja (koji vi definišete). Uvek postoji i mogućnost da će najjeftiniji let biti onaj koji zahteva noćenje u mestu presedanja, pa ako vam to odgovara možete i to da označite kako bi vam pretražio i te opcije.

Postoje i napredna podešavanja pretrage (Advanced search parameters) koja vam dozvoljavaju da još više suzite pretragu. U tom slučaju moguće je definisati koji dani u nedelji dolaze u obzir za odlazak i povratak, koliko želite da bude minimalno i maksimalno čekanje između dva leta, da li povratak mora biti na istom aerodromu sa kojeg ste poleteli ili ne, itd.

Ispod možete da vidite printscreen primera koji sam ja pretraživala. Unela sam da tražim najpovoljniju opciju za let iz Beograda do Milana u periodu od 1. juna 2017. do 1. septembra 2017. sa 5 do 8 dana provedenih u Milanu. I kao najpovoljniju opciju dobila sam direktan let iz Temišvara za 15.82 evra sa odlaskom 24. juna i povratkom 30. juna. Najjeftiniji let za polazak baš iz Beograda je bio za 60 evra, sa presedanjem u Nemačkoj. S obzirom da postoji kombi prevoz do aerodroma u Temišvaru (30 evra povratna karta) ipak se više isplati putovati iz Temišvara, pogotovo što se izbegava i presedanje u Nemačkoj. Kada se odlučite za karte koje želite, dovoljno je da kliknete na dugme Book flight i sajt će vas preusmeriti na sajt avio kompanije gde direktno na njihovom sajtu kupujete kartu po navedenoj ceni. Ili možete zapisati sa strane tačne datume i mesto polaska i povratka i otići sami na sajt avio kompanije i bookirati svoje karte.

Nadam se da će vam ovo pomoći prilikom organizovanja sledećeg putovanja i uštediti vreme za traženje najjeftinijh avio karti, kao i novac.

One thought on “Kako naći najjeftinije avio karte lowcost kompanija?

  1. Samo je problem, kada me preusmeri bookiranje na sajt avio kompanije, cena je tamo sasvim druga. Probao sam za par letova, preusmeren na razlicite avio kompanije preko kojih je let i cena je tamo bila veca…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 4 =