Najlepše lounge zone na svetskim aerodromima

Najlepše lounge zone na svetskim aerodromima

Odložen let? Primorani ste da presedite čitav dan na aerodromu čekajući sledeći avion?

Svima nam se dogodilo, i u suštini nikada ne postoji pravi trenutak za to. Bilo da ste pošli na godišnji odmor ili pak na poslovni put, svakako biste radije da što pre stignete na svoju destinacuju. No, ako ste već primorani na zadržavanje, najbolje je smestiti se u neku od udobnih lounge zona.
Naravno, pristup mnogima može dosta da košta, ali postoje besplatne zone, kao i one u kojima možete da uživate za malo para.

via GIPHY

Internacionalni aerodrom u Torontu – Plaza Premium Lounge

Bez obzira na vrstu karte koju posedujete, ova lounge zona otvorena je za sve goste. Ovde možete da se smestite u udobnim bež i sivim foteljama idealnim za one koji bi da odmore oči. Takođe je opremljena plazma televizorima, a omogućava vam i da se poslužite kafom, doručkom, salatom, kao i žestokim alkoholnim pićima, pivom i vinom.

Aerodrom Ngurah Rai na Baliju – Premier Lounge

Ukoliko ste po povratku sa luksuznog letovanja neprijatno iznenađeni odloženim letom, ne morate da se stresirate što ste već uveliko otkazali sobu u hotelu i zaglavili na aerodromu sa koferima. Za svega 17 eura možete da pristupite jednoj od najatraktivnijih lounge zona u svetu – dizajnirana tako da bude obogaćena umirujućim braon, bež i zelenim tonovima, učiniće da se osećate kao da nikada niste ni napustili kafić na plaži u kom ste proveli toliko vremena. Pored interneta i neograničene količine hrane i pića svih vrsta, imate i pristup tuševima gde možete da se osvežite posle višesatnog čekanja.

Aerodrom u Sidneju, SkyTeam Lounge

Ljubitelji vina obožavaju da prepričavaju svoje iskustvo sa Sidnejskog aerodroma koji u svojoj louge zoni nudi neverovatan izbor vina iz svih delova sveta. Ono što još čini da se osećate prijatno u ovom prostoru je zid obogaćem sa preko 60 vrsta bilja, te dok uživate u obroku i piću koje ste naručili u potpunosti zaboravljate da ste zagavljeni u zatvorenom.

Aerodrom u Madridu – Neptuno Lounge

Dok mnoge lounge zone na svetskim aerodromima zatvaraju svoja vrata već oko 22h i počinju sa radom tek ujutru u 6h, Madrid omogućava onima koji su zaglavili celu noć na aerodromu da je provedu zavaljeni u udobnim foteljama, pored ogromnih ustakljenih prozora sa pogledom na avionske piste.

Aerodrom Hitrou – SkyTeam Lounge

Sasvim je logično da drugi najprometniji aerodrom na svetu nudi putnicima i neke od najvećih lounge zona. SkyTeam lounge na Hitrou izdvaja se kao jedna od najatraktivnijih, ali i skupljih, jer je za ulaz potrebno platiti čak 40 eura. Pa ipak oni koji su to uradili kažu da vredi svakog centa – prostire se na dva sprata i nudi neverovatan izbor skupocenih vina i hrane, a ono što ga čini posebnim su tuševi i manji spa centar u kom će vam vreme proleteti.

Aerodrom u Varšavi – IQOS Lounge

Konzumenti savremenih cigareta su napokon dobili kutak za sebe. Naime, oni koji uživaju u duvanu ali im smeta dim i neprijani mirisi koji prate klasične cigarete mogu da se zavale u plavo bele stolice IQOS lounge zone. Kako je ovaj uređaj poznat po svojoj HeatControl tehnologiji koja zagreva umesto što sagoreva duvan, ova prostorija predstavlja oazu u kojoj neometano uživate u duvanu, na zatvorenom i toplom, ali ne i zadimljenom.

Bez obzira na vaše finansijske mogućnosti, mnogi svetski aerodromi pružaju vam šansu da prekratite vreme do sledećeg leta zavaljeni u fotelje, gledajući TV i uživajući u obimnom obroku. Nekima možete da pristupite potpuno besplatno, dok drugi naplaćuju ulaz, ali zahvaljujući asortimanu hrane i pića koji nude i dalje predstavljaju najbolju opciju za odmor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − four =