Ne kupujte skupu avio kartu, uštedite sa ovim savetima

Ne kupujte skupu avio kartu, uštedite sa ovim savetima

Sigurno Vam se mnogo puta desilo da planirate da idete ne neku destinaciju i da putujete avionom. Pomislite da će se karte rasprodati i odmah rezervišete kartu. To nekada može biti greška, zato što u to vreme karte mogu biti skupe. Turistička agencija CheapAir je analizirao cene avio karti i došao do zaključka.

Avio karte mogu biti u prodaji od 6 do 11 meseci pre leta avionom za neku destinaciju. Kada su puštene tada su i skuplje, pa je njihov savet da ne kupujete tada. Po mišljenju CheapAir-a, a i mnogim drugima najeftinija avio karta je 82 dana pred let. Od trenutka kada je puštena pa do 175 dana pred let, cena je uglavnom skuplja i ne menja se toliko. U periodu od 174 do 22 dana, cene su jeftinije. Treba izbegavati 21 dan pred let kupovati kartu, tada su najskuplje cene.

Tabela avio karata
Printscreen/www.cheapair.com/when-to-buy-flights

CheapAir je analizirao preko milion letova i nekoliko hiljada avio kompanija i došao do ovog zaključka. Jedno je sigurno, nikada ne kupujte kartu pred sam let. Najbolje je da planirate ranije svoj let i da polako potražite najeftiniju kartu. Bez žurbe, ako se potrudite možete uštedeti do 40% od cene karte.

Takođe se smatra da su cene jeftinije utorkom od bilo kog drugog dana u nedelji.

Rezervacija avio karte
Rezervacija avio karte

Januar, februar i avgust su meseci kada su karte jeftinije. Tada je uglavnom kraj sezone.

Kao što vidimo, kupovina avio karti može da potraje. Ali bolje je ipak uštedeti oko 100 evra nego baciti pare radi malo vremena koje ćete uštedeti kupovinom skuplje avio karte.

Želimo Vam srećno putovanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 + ten =