Najsigurnije mesto u avionu

Najsigurnije mesto u avionu

Generalno gledano ili statistički, kako god da vam je draže, veća je šansa da vas udari auto nego da se sruši avion. Ali, bez obzira na to ovaj odeljak smo posvetili najsigurnijem mestu u avionu.
Magazin “Tajm” je sproveo istraživanje, gde se došlo do zaljučka da najviše šansi za preživljavanje u slučaju nesreće imaju putnici koji sede u srednjem redu u repu aviona. Detaljnija analiza pokazuje da je stopa smrtnosti ljudi koji sede u zadnjem delu 32 odsto, dok je u srednjem 39 odsto, odnosno prednjem delu 38 odsto.
Kada je reč o redovima, najbezbedniji redovi su u sredini, dok su najmanje bezbedni redovi u sredini do prolaza u srednjem delu aviona.
Ove studije jesu tačne, ali opet, šanse u slučaju ovakvih situacija zavise od same okolnosti nesreće (reljef, brzina, reakcija pilota..), a manje zavise od sedišta na kom se u tom trenutku nalazite. Gledano sa ove strane nemoguće je znati najbezbednije mesto u avionu, ali jedno je sigurno – letennje je najbezbedniji način putovanja.
Za kraj daćemo vam jedan podatak sa kojim se morate složiti. Šanse da čovek doživi saobraćajnu nezgodu su 1:112, da nastrada kao pešak ili na motociklu 1:900, a šanse da doživi avionsku nesreću su 1:8000. Dakle, slobodno se vozite avionom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 1 =