Browsed by
Archives: News

Turkish airlines nova destinacija

Turkish airlines nova destinacija

Od 18.06.2018.  Avio kompanija Turkish Airlines je svojoj mreži letova dodala Moroni (drzava Komori). Letovi će se obavljati 3 puta nedeljno i biće povezani sa letovima za Sejšele. Moroni je 54. destinacija Turkish Airlines-a u Africi i ujedno 344 destinacija u svetu.

Emirates: Besplatan sladoled

Emirates: Besplatan sladoled

U periodu od  15.juna-31.avgusta avio kompanija Emirates  je za svoje  tranzitne putnike  obezbedila prijatno iznenadjenje. Na aerodromu Dubai International  Emirates deli  besplatan sladoled svojim  putnicima na dve lokacije. Na odlascima na Terminalu 3 i u tranzitnoj zoni na Terminalu 3 (za sve Emirates tranzitne putnike).

Štrajk Ryan Air kompanije

Štrajk Ryan Air kompanije

Zbog štrajka kontrole letenja Ryan Air kompanije u Italiji, 08. maja biće otkazani letovi iz i ka ovoj zemlji. Ovo se itekako odnosi na redovni let Ryan Air-a iz Niša ka Bergamu koji ovog utorka neće saobraćati. Refundiranje karte ili promena datuma leta  možete obaviti na zvaničnom sajtu Ryan Air kompanije. Ova odluka je naišla na dosta nezadovoljnih putnika koji su bili primorani na alternativna rešenja.

Naredna zimska sezona bez linije Niš – Dortmund

Naredna zimska sezona bez linije Niš – Dortmund

Naredne zimske sezone nece biti pomenute linije. I dok čekamo zvanični odgovor zašto je linija povučena, podsetićemo vas da je ukinuta linija iz Niša za Ajndhoven, a da se od 15. novembra otvara linija Niš – Beč.

American Airlines zabranila ukrcavanje u avion sa pametnim koferima

American Airlines zabranila ukrcavanje u avion sa pametnim koferima

Ovo je jako važna informacija, pogotovo za ljude koji su jako vezani za svoj telefon. Pametni koferi, koji omogucavaju brzo punjenje telefona tokom leta, nećete moći čekirati, a da pre toga ne rastavite bateriju od kofera. Zbog sve češćih problema koje izazivaju litijum-jonske baterije, koje se zapale ili su sklone eksploziji, kompanija America Airlines ukida ovu mogućnost zvaničnim saopštenjem na svom internet portalu. Dakle, nije moguće čekirati vaš smart kofer, a da pre toga ne izvadite vašu bateriju. Pametni koferi…

Read More Read More

Ryan Air raskida ugovor sa Amadeusom

Ryan Air raskida ugovor sa Amadeusom

Od 15. decembra Ryan Air više neće biti u saradnji sa Amadeus rezervacionim sistemom. Ove dve kompanije nisu uspele da se dogovore oko produžetka saradnje i novih uslova komercijalnog ugovora. Ryan Air će nastaviti da servisira svoje travel agente preko GDS partnerstva sa Travelportom i Sabre-om. Partnerstvo je trajalo od 2014. godine, a iz Ryan Aira su saopštili da će nastaviti sa korišćenjem Amadeusove platforme Navitare.

Novi letovi sa aerodroma u Beogradu

Novi letovi sa aerodroma u Beogradu

Britanska niskotarifna aviokompanija Easy Jet uvodi novi let sa aerodroma Nikola Tesla ka Bazelu. Putnici će moći da uživaju u ovom letu od 31. jula naredne godine, koji će saobraćati tri puta nedeljno (utorkom, četvrtkom i nedeljom). Ovom linijom leteće avion Airbus 319, koji ima kapacitet od 156 sedišta. Svi zainteresovani mogu rezervisati letove putem Easy Jet mobilne aplikacije.

Nova pravila ručnog prtljaga Air Serbia

Nova pravila ručnog prtljaga Air Serbia

Od 15. decembra stupaju na snagu nova pravila o ručnom prtljagu kompanije Air Serbia. Ova pravila, naravno zavise od klase kojoj putujete. Možete putovati sa jednim komadom prtljaga do 8kg i sa jednim manjim ličnim prtljagom do 4kg bez naplate(ranac, torba ili tašna). Ono što je važno, jeste da ukoliko prekoračite težinu plaćate na licu mesta isključvo karticom. Ekonomska klasa: – jedan ručni i jedan lični prtljag – ručni dimenzija 40x20x55 do 8 kg – lični bez ograničenih dimenzija do…

Read More Read More

Novi Boeing 737 MAX 8

Novi Boeing 737 MAX 8

FlyDubai se skoro ponovio novim avionom Boeing 737 MAX 8. Sada i vi možete da zavirite unutar ovog aviona i vidite sve novitete koje je Boeing predstavio u ovom modelu. Video preuzet sa https://www.facebook.com/flydubai/videos/1755660034485080/

Iran ukida vize za građane Srbije

Iran ukida vize za građane Srbije

Vlada republike Iran je rešila da ukine vize za građane Republike Srbije. Na ovaj način dodata je još jedna zemlja na našem spisku u koju je moguće putovati sa zadržavanjem do 30 dana u periodu od godinu dana. Ova informacija je objavljena na zvaničnom sajtu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, a odluka je stupila na snagu od 01. novembra 2017 godine.